Kutujuhlilla 5000 kävijää

Toisen kerran järjestetyillä Kutujuhlilla kävi n. 5 000 vierailijaa kahden päivän aikana.

Perjantai-illan maksullinen aikuisten ilta Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin tähdittämänä sai liikkeelle 800 henkilöä. Hyväntuulisia kävijöitä Tuusniemen satamapuistossa tanssitti pääesiintyjän lisäksi Jenna Bågeberg sekä Koillis-Savon Tanssijat ry:n ilmainen salsaopetushetki.

Koko perheen ja kaiken kansan päivä lauantai oli vetovoimainen monipuolisella ohjelmistollaan. Uusi leikkimielinen kisailu, romantiikkarata, kiinnosti ja hauskuutti yleisöä, olihan parien kilpailulajeina mm. ”vettoo ja työntöö, ukolle kyytiä ja lemmenlurituksia”. Tykkäystönössä sai käydä ottamassa pusukuvia ja jakaa niitä sosiaalisessa mediassa. Myös perinteinen vastamestari ja kesätuusniemeläinen valittiin. Lauantain pääesiintymisestä vastasivaJaakko Tepon poikien bändi Kaukolasipartio – ”Huumorin ytimessä”. Itse Jaakko Teppo oli yleisössä kunniavieraana.  Lasten alueella oli mukana Misse-kissa sekä oikeita kotieläimiä. Suomi 100-vuotta henkeä kunnioitettiin mm. Kotiseutuyhdistyksen Maidon ja Villan tie –perinnenäytöksillä.

Molempien tapahtumapäivien järjestelyt olivat onnistuneet niin esiintyjien kuin yleisön mielestä. Epävakaisista ennusteista huolimatta sääkin suosi sateettomana ja aurinkoisena. Tuusniemen Kutujuhlat on kasvamassa yhdeksi merkittävimmistä koillis-savolaisista kesätapahtumista. Kutujuhlat järjestetään kolmannen kerran heinäkuussa 2018.

 


Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/tuusniem/public/html/wordpress/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 44